Go to top
Waardevolle boodschappen van ‘bovenaf’ die worden doorgegeven aan een levend persoon, dat is channeling. Deze overdracht is bijzonder en intensief. Channeling kan waardevolle inzichten brengen voor diegenen die de boodschap ontvangen.

Invloeden op het wereldkarma

Iedereen komt in zijn leven vragen tegen waar niet zo snel een antwoord op te vinden is. Channeling kan hierbij een uitkomst zijn. Pamela Kribbe biedt hulp bij dit soort lastige kwesties. Via een channeling met Jeshua heeft Pamela Kribbe geprobeerd een antwoord op te geven op jullie vragen. 

Vraag: Veel kinderen komen om in oorlogsgeweld, worden verkocht als seksslaaf, kindsoldaat en noem maar op. Hoe moeten zij dit verwerken, hoe werkt dit door op het wereldkarma en hoe komen zij aan in het hiernamaals?

JESHUA: Er is diep lijden in kinderen die deze dingen meemaken. Het kost veel tijd en innerlijk werk om de wonden te helen die ontstaan als gevolg van geweld, fysiek of anderszins. Ook in het hiernamaals zijn de emotionele wonden niet onmiddellijk geheeld. Als kinderen daar aankomen nadat ze te maken hebben gehad met mishandeling of geweld, hangt het van het individuele kind af of het zich opent voor liefdevolle hulp of dat het zich nog even afsluit uit angst en wantrouwen. Vaak zijn kinderen wel opener dan volwassenen en zijn ze daarom – zowel op aarde als in het hiernamaals – makkelijker te bereiken voor liefdevolle hulp. Maar omdat het kind nog zo jong is, komt het geweld ook buitengewoon hard aan. Er is in de meeste kinderen een vanzelfsprekend vertrouwen dat het leven goed is; het jonge kind is speels en open, en het aantasten van die onschuld in de kwetsbare fase van de jeugd laat zeer diepe sporen na.

 

Het wereldkarma, ofwel de collectieve energie van de mensheid, wordt belast met de pijn van deze kinderen, en de pijn van hun naasten die meelijden. Er is echter ook een impuls van licht die door dit lijden wordt opgeroepen en aangewakkerd. In jullie wereld is er een groeiend bewustzijn dat kinderen een betere positie verdienen, dat de individualiteit van ieder kind gerespecteerd zou moeten worden, en dat ieder kind van een onbezorgde, liefdevolle jeugd mag genieten. Er worden nieuwe ideeën geboren over onderwijs en opvoeding en de kinderen van deze tijd vragen hier ook om; ze laten zich niet meer “disciplineren” volgens de oude, hardvochtige methoden.

 

Er is niets dat het grootschalig lijden van kinderen op aarde rechtvaardigt. Het is van groot belang dat het bewustzijn verder groeit en dat kinderen minder lijden. Op het niveau van de ziel is het wel zo dat de ziel van een kind instemt met een leven op aarde dat mogelijk trauma’s veroorzaakt. Waarom de ziel hiervoor kiest is niet eenvoudig uit te leggen. Het is nodig om te kijken naar het gehele palet van vorige levens om zo’n keuze te verklaren. Maar er kunnen redenen zijn waarom een ziel zo’n leven op zich neemt, variërend van: “Ik wil mezelf op diep niveau helen en kies daarom een leven uit dat mij geen enkele steun van buitenaf geeft”, “ik heb ooit zelf geweld gebruikt tegen weerloze mensen en wil nu de andere kant van de medaille beleven”, tot “ik voel me sterk genoeg om deze emotionele verwonding aan te kunnen en ik wil hier doorheen gaan om andere kinderen/mensen te helpen die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt.”

Besef dat achter elk kind een ziel schuilgaat, die over veel diepte en wijsheid beschikt

Oordeel niet over deze kinderen. Als je hen tegenkomt op je pad, bied je compassie en liefde aan, en besef tegelijk dat achter elk kind een ziel schuilgaat, die over veel diepte en wijsheid beschikt.

Beoordeel dit artikel

(7 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht