Go to top
Waardevolle boodschappen van ‘bovenaf’ die worden doorgegeven aan een levend persoon, dat is channeling. Deze overdracht is bijzonder en intensief. Channeling kan waardevolle inzichten brengen voor diegenen die de boodschap ontvangen.

Spirituele gidsen

Ben jij benieuwd naar de aanwezigheid van spirituele gidsen? Gidsen kunnen je bijstaan en leiden, door vele levens heen. Er zijn ook gidsen die een tijdje bij je blijven, omdat je bijvoorbeeld iets speciaals te leren hebt. Lees in dit artikel hoe je jezelf openstelt voor deze innerlijke leiding.

Kanaal zijn voor een gids kan informatie opleveren die veel verder reikt dan wat onze logica kan bevatten. Ook kan het mensen diep raken. In hun hart of op zielsniveau. Dat ervaart Barbara Ann Brennan dagelijks in haar werk als internationaal bekende healer. Haar baanbrekende werk op het gebied van aura's, chakra's en healing doet zij met behulp van haar persoonlijke spirituele gids. Hij geeft haar dingen door over haar cliënten. Welke ziektes ze hebben, hoe ze beter kunnen worden, waarom er een bepaalde blokkade in hun aura zit of wat zij kunnen leren van een bepaald dilemma in hun leven. We delen hier haar aanwijzingen met je om contact te maken met jouw eigen gidsen en boodschappen door te krijgen (channeling). Voor meer inzicht in je eigen spirituele pad en wijsheid die je verder brengt.

Verhoog je bewustzijn
Als je alleen bezig bent met dagelijkse beslommeringen, dan wordt het lastig om te communiceren met gidsen. Het ontbreekt je dan aan een bepaalde verhoogde bewustzijnstoestand die beslist noodzakelijk is. In Licht op de aura geeft Barbara Ann Brennan een aantal meditaties en oefeningen die je helpen om in deze toestand te geraken. Er zijn uiteraard talloze meditatietechnieken om in een kalme staat van zelfaanvaarding te komen en je sensitiviteit te verhogen. We geven hier slechts één voorbeeld.

Oefening: gouden licht
Ga ontspannen zitten in meditatiehouding. Kom tot rust. Stel je dan een gouden koker voor, van boven naar beneden rond je wervelkolom. Visualiseer een wit-gouden bol boven je hoofd. Terwijl je rustig doorademt, daalt de bol langzaam in de koker af. Tot het midden van je lichaam, bij de zonnevlecht. Kijk hoe de gouden bol in je zonnevlecht zo groot als een zon wordt.

Laat de bol daarna je lichaam vullen met gouden licht. Breid dit uit naar je hele aura. En nog verder. Tot ook de kamer waarin je zit ermee gevuld is. Laat het licht verder gaan. De ruimte uit. Het vult je huis, de buurt, de wijk, de stad, de provincie, het hele land, het continent, de aarde en alles daaromheen. Bouw dit heel langzaam op. Verplaats steeds je bewustzijn en ga verder tot de gouden lichtbol de maan en sterren omvat. Vul nu het hele universum met gouden licht. Zie dat jij deel bent van het universum, dat je er één mee bent, dat je één bent met God.

Zorg dat het licht helder blijft. Haal het nu weer stapje voor stapje terug. Net zoals je het eerder hebt uitgezonden. Laat je wezen zich vullen met al dat licht en de kennis van het universum. Voel de lading die je energieveld nu heeft, net als het besef dat je één bent met je schepper.

Goddelijke vonk
De gedachte dat je één bent met God, dat er een goddelijke vonk in elk deel van je wezen zit, en dat je volmaakt veilig bent, maakt de weg vrij naar contact met je spirituele gidsen. Je komt in een toestand van innerlijke rust, waarin het mogelijk wordt om hun woorden op te vangen.

Zien of horen?
Je gids kiest een communicatievorm die jij het gemakkelijkst bevat. Dat kan via een algemeen idee zijn, of direct in woorden, in symbolische beelden of juist een concrete weergave uit je kinderjaren of uit vorige levens. Je kunt dingen (buitenzintuiglijk) horen, voelen, zien, ruiken en zelfs proeven. Zo ontvang je informatie van je spirituele gidsen. Informatie die op dat moment goed is om te weten. Als je meer geoefend raakt, merk je dat er steeds meer sprake is van een gesprek. Je kunt dingen vragen en antwoord krijgen.

Liefde, licht en sereniteit
Het is de ervaring van licht, liefde en sereniteit, waaraan je het contact met je spirituele gidsen kunt herkennen. Ervaar je dit niet? Dan is er hoogstwaarschijnlijk geen contact met gidsen!

Geef niet op
Vaak is communiceren met spirituele gidsen een kwestie van geduld hebben. Oefen, oefen en oefen steeds opnieuw. Blijf mediteren en houd de intentie om contact te maken met je spirituele gidsen. Wil jij je openstellen voor innerlijke leiding? De boeken Licht op de aura en Contact met gidsen helpen je verder op weg!

Beoordeel dit artikel

(25 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht