Go to top
Edelstenen, mineralen en kristallen hebben elk hun eigen kracht en kunnen de gezondheid verbeteren.

De natuurlijke kracht van turkoois

De aantrekkingskracht van kristallen is al zo oud als de wereld. Kristallen kunnen leraren zijn, vriendelijke gidsen en sprankelende wijzen, waarmee je kunt afstemmen op je diepste waarheid, de energie van de wereld en de mensen om je heen.

Het is niets nieuws om de kracht van kristallen te benutten. Edelstenen en mineralen worden al sinds mensenheugenis door bijna elke bekende beschaving gebruikt als talisman en instrument voor emotionele, spirituele en lichamelijke genezing. Kristallen, en hun hoge trillingen, zijn in deze moderne tijd net zo goed of nog beter toepasbaar. ze geven je een reden om stil te zijn en je te midden van de drukte van je dagelijkse stedelijke bestaan te gronden in de energieën van de aarde.

Werken met kristallen helpt je om blokkades uit de weg te ruimen, verbetert de energiestroom en brengt je systeem in balans. Turkoois, bijvoorbeeld, is een zeer veelzijdige steen die voor veel verschillende toepassingen ingezet kan worden.

Turkoois

Kleur: blauwgroen

Chakra: keel

Waarom magisch

Turkoois staat bekend als een meestergenezer. De steen brengt zowel het emotionele als het fysieke lichaam tot rust en vergroot je spirituele verbondenheid. Het is een communicatiesteen, zeer geschikt voor iedereen die het moeilijk vindt om te zeggen wat hij denkt en voelt of die bang is om in het openbaar te spreken. Als je met turkoois werkt, kan dat helpen om de banden met negatieve gedachtepatronen te doorbreken en om gevoelens van schuld en spijt over handelingen en ervaringen in het verleden los te laten. De steen versterkt een gevoel van optimisme en laat je vooruitgaan zonder emotionele beperkingen. Turkoois staat er ook om bekend innerlijke kracht en leiderschap te vergroten. De kalmerende en wijze energie van dit mineraal brengt ook de mannelijke en vrouwelijke energieën met elkaar in evenwicht. Turkoois kan een energieboost geven aan uitgeputte mensen. Healers gebruiken het om het immuunsysteen te ondersteunen omdat ze geloven dat de steen het lichaam ontgift.

Toepassingen

Persoonlijk

Leg turkoois op je keelchakra om je stem te bevrijden en de waarheid te spreken

Thuis

Ondersteunt heldere en zorgzame communicatie in een huishouden

Werk

Helpt met zelfexpressie en is vooral goed voor kunstenaars en schrijvers

Meer lezen over kristalwerk? In Stenen & kristallen van Lisa Butterworth lees je alles over het gebruik en onderhoud van kristallen, het creëren van rituelen met stenen en specifieke informatie over 68 verschillende soorten mineralen.

Beoordeel dit artikel

(11 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht