Go to top
Grote en kleine vragen in het leven kunnen beantwoord worden aan de hand van orakelkaarten. Orakels worden al sinds mensenheugenis gebruikt en de antwoorden kunnen helpen bij het richting geven van je leven.

Orakelkaarten succesvol gebruiken

Wanneer kom ik mijn grote liefde tegen? Wat gaat de dag mij brengen? Hoe kan ik mij het beste gedragen op mijn werk? Orakelkaarten werpen extra licht op álle vragen die je hebt en de keuzes die je maakt. Of het nu om kleine of grote onderwerpen gaat. Een handig hulpmiddel als je wel wat advies of inzicht kunt gebruiken!

Al eeuwenlang zetten mensen orakelkaarten in. Om in contact te komen met hun innerlijke wijsheid, voor spirituele begeleiding of om grip te krijgen op een bepaalde situatie.

Kies orakelkaarten die bij je passen
Er zijn verschillende sets orakelkaarten op de markt. Het is de kunst om een set te kiezen die jou aanspreekt. Onze tip? De Moeder Aarde Kaarten zijn bijzonder populair. Hiermee laat Jamie Sams je kennismaken met de heilige lessen van het Indiaanse volk. Ook Jamie Sams' Medicijnkaarten spreken een groot publiek aan. Deze kaarten bevatten de wijsheid van krachtdieren. De afbeeldingen op de kaarten in beide sets zijn gemaakt door getalenteerde kunstenaars.

Stel een vraag
Hoe eenvoudiger je vraag aan de kaarten, hoe directer het antwoord dat je krijgt. Zorg daarom altijd dat je een open vraag hebt voordat je het orakel raadpleegt. Vermijd dus ja/nee en of/of vragen. Die leveren vaak vage antwoorden op. Dus vraag niet: 'Moet ik gaan samenwonen met Tomas?'. Maar formuleer dat liever zo: 'Welke kwaliteiten heeft Tomas die hem tot een goede partner maken?' Je kunt ook gebruikmaken van vaste formuleringen, zoals 'Help me alsjeblieft om mijn relatie met Tomas helder te zien'.

Zoek de stilte in jezelf
In elke orakelkaart schuilt een diepe wijsheid. Om de boodschap van de kaart die speciaal voor jou bestemd is te achterhalen, schud je de kaarten. Spreid ze uit in een waaier voor je. Probeer nu zo rustig mogelijk te worden van binnen. Als je de orakelkaarten in een staat van ontvankelijkheid of in stilte benadert, ben je beter in staat de boodschappen te begrijpen. En je krijgt meer inzicht hoe je de wijsheid kunt gebruiken in je eigen leven.

Kies een kaart
Concentreer je nu op je vraag. Laat je handen over de orakelkaarten gaan. Sommige mensen ervaren een sensatie, een tinteling of ze voelen warmte boven een kaart. Zo weten ze dat ze die ene kaart moeten hebben. Heb je dit soort ervaringen niet? Geen nood. Trek gewoon een kaart. Elke kaart heeft een eigen energie. Degene die de kaarten trekt, voelt zich aangetrokken tot de kaart die op dat moment iets te zeggen heeft. Of je je daarvan nu bewust bent of niet.

Boodschap interpreteren
Het prettige van deze manier van werken met orakelkaarten is de eenvoud. Met die ene kaart krijg je al antwoord op je vraag of een oplossing aangereikt. Daarom trekken veel mensen dagelijks een orakelkaart. De boodschap van de kaart versterkt dan je beleving van die dag. Maar hoe weet je nu wat de orakelkaart jou precies wil zeggen? Vrijwel elke set orakelkaarten beschikt over een uitgebreide handleiding. Hierin lees je terug wat een kaart betekent. Maar laat ook altijd je eigen intuïtie spreken. Wat vertelt de afbeelding op de orakelkaart jou? Hebben de gebruikte symbolen een speciale betekenis voor je?

Kaartlegging
Wil je meer de diepte in? Bij een lezing kun je ook in plaats van één kaart te trekken, meerdere orakelkaarten in een patroon leggen. Door meer kaarten te gebruiken, krijg je meer informatie. Zo laat Jamie Sams met de Moeder Aarde Kaarten je prachtige symbolische leggingen zien. Van het patroon van de Maïsstengel tot het patroon van de Vier Windrichtingen. Daarbij is ook de samenhang tussen de orakelkaarten veelzeggend. Uiteraard wordt het wel iets ingewikkelder om alle informatie te duiden naarmate je meer kaarten gebruikt, maar je mag erop vertrouwen dat de wijsheid zich aan jou ontvouwt. Op een manier die past bij jouw groeiproces.

Wil je zelf aan de slag? Bestel dan een van de sets orakelkaarten in de webshop van Altamira.

Beoordeel dit artikel

(7 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht